8x wat een sportieve moeder zo leuk maakt

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 15:57

Een sportieve moeder hebben brengt heel veel leuke dingen met zich mee. Wat dacht je van deze:

1. Je bent een voorbeeld

Zien sporten, doet sporten. En er niets leuker om het samen te doen. Samen dansen, hardlopen, een parcours uitzetten in de speeltuin; ze vinden alles leuk! Grote kans dat ze door jou zelf ook willen/blijven sporten.

2. Je bent snel, sneller, snelst

Als je als moeder sport, heb je een betere conditie en kun je veel meer aan. Je bent minder snel moe, je kunt actief meedoen met een potje voetbal, tikkertje of wedstrijdje wie het eerste thuis is. Je kunt niet zomaar van mama winnen he?

3. Je hebt meer energie

Er zijn zo veel plekken of momenten waar je als sportieve moeder echt een verschil maakt. Wat denk je van de momenten dat je in een binnenspeeltuin bent en je kind heel graag wilt dat je meedoet? Hetzelfde geldt voor een buiten speeltuin, skate- of trampoline park. Lekker mee klimmen, stunten op een skateboard, springen of hutten bouwen. Als sportieve moeder heb je genoeg energie om alles mee te doen. Of je het leuk vindt, is een tweede. Ik vind het soms ook heel erg fijn om even niet mee te doen, maar het feit dat ik die energie heb is heerlijk!

4. Je bent een blije moeder

Met sporten kun je je hoofd leegmaken, voel je je beter en krijgt je zelfvertrouwen een boost! Dat zelfvertrouwen en trotse gevoel straal je ook uit naar je kids. Jij blij, zij blij :).

5. Je bent een superheld

Als je meedoet aan een hardloop/obstacle/fiets wedstrijd zijn ze je grootste fan, knutselen ze een spandoek voor je in elkaar en willen ze je medaille mee naar school nemen. Je bent een superheld en ze zijn mega trots op je. En andersom geven zij je die superpower om te finishen.

6. Je bent sterk

Ze zullen niet alleen maar aan hun vader dingen vragen, maar jij als sporty mom hebt ook genoeg kracht om een deksel ergens vanaf te draaien, hun fiets op te tillen of iets zwaars te verplaatsen. Daar draai jij je hand toch niet voor om?

7. Je doet andere dingen

Als sportieve moeder kies je andere activiteiten uit om in het weekend te doen dan een moeder die niet aan sport doet. Zo kun je meedoen aan een mudmasters, fietstocht, ouder-kind bootcamp of een family run.

8. Je bent creatief

Dit geldt misschien niet voor iedere moeder, maar als je actief bent in de sportschool, veel aan Bootcamp doet of eigenlijk bij elke soort training kun je ook leuke creatieve activiteiten bedenken voor in je achtertuin of speeltuin in de buurt. Neem gewoon je oefeningen uit je eigen training mee naar huis. Zo vinden mijn kids het fantastisch als ik een parcours bedenk met speeltuin elementen, die ik dan klok op tijd of een speurtocht organiseer met sportieve opdrachten. Maar ook binnen zijn er volop leuke en speelse opdrachten te bedenken waarbij je iedereen (inclusief jezelf) fit houdt. Leef jezelf uit!


Wat vind jij? Ervaar jij (of jouw zoon/dochter) hetzelfde of is het compleet anders?

High five,

 

Door mompwr Marloes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.