PowerMAMS zwanger & bevallen

Het PowerMAMS Programma is een trainingsprogramma voor vrouwen die zwanger zijn of terug komen na de bevalling. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van de grote spiergroepen en specifieke spiergroepen als de bekkenbodem. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke les kennis met CrossFit fundamental movements zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift.

Na afloop van het  Programma zijn de zwangere dames sterk en fit voor de bevalling en hebben nieuwe moeders een goede basis opgebouwd en zijn gewend aan het sporten met hun ‘nieuwe’ lijf.  Deelnemers weten waar ze op moeten letten tijdens het trainen. Ze hebben een goede ademhaling en bewegingspatroon, tijdens de training en in het dagelijks leven.

Het PowerMAMS programma is voor vrouwen die zwanger zijn (alle trimesters), recent zijn bevallen en voor vrouwen die na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen. Indien nodig stem ik oefeningen af in samenspraak met een behandelende arts of kiné.